Középtáv

Úszás: 1900 m
Kerékpár: 90 km
Futás: 21.097 m (félmaraton)

Az általános tudnivalókon túl a középtávval kapcsolatban:

Váltók: több lehetőség is van a középtáv teljesítésére váltóban. 

Klasszikusan, mozgásnemenként történő elosztás alapján (mindenki egy mozgást hajt végre, azaz csak úszik, csak kerékpározik vagy csak fut). Ezeket lehet kombinálva is pl. 2 fő teljesítése esetén. Viszont azt is lehet, hogy pl. egy 8 fős csapat felosztja maga közt a távot....stb

Sokfajta kombináció lehetséges, amit viszont kérünk figyelembe venni az az, hogy az úszást maximum 2 fő tudja végrehajtani illetve a kerékpárt maximum 3 fő

+1 info: Azon váltó, melynek legalább 1 férfi tagja van az férfi kategóriában versenyez :)


Úszás: Az úszás 2 körből áll, melyek teljesítése közben a parton kell megtenni pár métert attól függetlenül, hogy egyéniben vagy váltóban teljesítik a résztvevők az úszást. Bemelegítést követően 10 perccel a tervezett rajt ideje előtt mindenkinek a rajtzónában kell lennie. 

Rajt időpont:

Egyéni: 08:30           Váltó: 09:15

Váltó alkalmával a váltást a kijelölt zónán belül kell végrehajtani. A távot maximum 2 fő teljesítheti.  


Kerékpár: A táv egy 40 km-es és 2 db 25 km-es körből áll, nem zárt pályán. Az úszást követően a depóból indul a versenyző a forgalomszabályzást segítők iránymutatásának megfelelően. Az egyéni versenyzők előtt felvezető gépjármű (motor vagy autó) fog közlekedni teljesen a 40 km-es fordítópontig és vissza a kerékpáros váltóhelyig (egyben fordító). A további 2 kör fordítója a már megtett kör útvonalán található, melyet első alkalommal (azaz a 40 km kör teljesítése alkalmával) már megismert, elhaladt mellette.

FONTOS !!! Még1x !!! Első kör 40 km majd 2x25 km. Váltók esetében a váltás csak a kijelölt zónában Tiszalök belterületén (Honvéd utca) kijelölt helyen engedélyezett, a rajtszám átadásával, máshol nem. Nem megfelelő helyen történő váltás a versenyből történő kizárást vonja magával. Illetve nem szeretnénk kizárni senkit mert nem teljesíti a saját távját esetleges korábbi forduló miatt.


A váltóban teljesítők csak a kijelölt zónában tudnak váltani akár körönként is a rajtszám és a chip átadásával. 

Futás: Az útvonal teljesen megegyezik minden táv esetében. A pálya Tiszalök belterületén a település utcáin van kijelölve. A pálya hossza 3014 m, ezért a középtávot teljesítők 7 kört kell megtegyenek a célbaérkezésig.