Olimpiai táv

Úszás: 1500 m
Kerékpár: 40 kmFutás: 10.000 m

Az általános tudnivalókon túl az olimpiai távval kapcsolatban:


Úszás: Az úszás 2 körből áll, melyek teljesítése közben a parton kell megtenni pár métert attól függetlenül, hogy egyéniben vagy váltóban teljesítik a résztvevők az úszást. Bemelegítést (nem zavarva a középtáv résztvevőit) követően 10 perccel a tervezett rajt ideje előtt mindenkinek a rajtzónában kell lennie. 

Rajt időpont: 10:00


Kerékpár: A táv egy 40 km körből áll, nem zárt pályán. Az úszást követően a depóból indul a versenyző a forgalomszabályzást segítők iránymutatásának megfelelően. Mivel az egyéni és a váltó versenyzők akkor már használják a közutakat fontos, hogy figyelemmel legyenek egymásra a kerékpárosok.

FONTOS !!! A közáptávon indult versenyzők esetleg már a második körüket teljesítik, amikor egy olimpiai távot teljesítővel találkoznak. A középtávosok fordulnak a 25 km fordítónál, de az olimpiai távosoknak tovább kell haladniuk a 40 km fordítópontjáig !!!!! Nem szeretnénk kizárni senkit mert nem teljesíti a saját távját esetleges korábbi forduló miatt.


Futás: Az útvonal teljesen megegyezik minden táv esetében. A pálya Tiszalök belterületén a település utcáin van kijelölve. A pálya hossza 3,3 km, ezért az olimpiai távot teljesítők 3 kört kell megtegyenek a célbaérkezésig.